31. születésnap: “elárulta hogy meg is hatódott, nem gondolta hogy ilyen ajándékot fog kapni.”

Laci felesége, aki “utál zsúfolt üzletekben sorban állni, és ötlettelenül keresgélni”, azzal a különös és konkrét kéréssel fordult hozzám, hogy egy nagyon vidám mulatós dallal szeretné őt 31. születésnapra meglepni.

“Szeretjük a különleges meglepetéseket, szeretjük, ha igazán örül a másik az ajándékunknak.

Nagyon megörültem neki, mert így felejthetetlent tudok ajándékozni neki, és nem inget kap megint.” – lelkendezett Ilona.

Az ünnepelt az egyik kereskedelmi televízió híres műsorát szerkeszti. Képzelhetitek, neki is milyen pörgős az élete!

Egyik nap Laci említette odahaza, hogy milyen jópofa dolog a meglepetésdal, hallott róla valahol. Másnap reggel Ilona azzal ébredt, hogy EZ AZ!, megvan a születésnapi meglepetés. Csak vajon készít-e valaki ajándékdalt, meglepetésdalt? Az internet segítségével meg is talált és azonnal beküldte a vidám sztorit párjáról, hogy időben elkészüljön a születésnapra az ajándék.

A részleteket telefonon tisztáztuk, és még aznap nekiláttam a stílusgyűjtésnek.

Mivel a modern, városias esküvőkön, amelyeket ceremóniamesterként vezetek, előfordulnak a mulatós zenék (ha nem is túlnyomó részben!), nem ismeretlen számomra ez a stílus. Mégis meghallgattam rengeteg nagy opuszt, amelyekre tombolnak az emberek – nemre, végzettségre, lakóhelyre való tekintet nélkül.

A gyerekkorban mennyi minden eldől!

Azt hiszem, az életrevalóság már az óvodában eldől. Sorra kapok olyan történeteket, hogy az ünnepelt rendszeresen megszökött az oviból, vagy kamu dumával szórakoztatta az óvónénit. Nyilván Laci is.

Imádják a Balaton badacsonyi részét, és ha tehetik síelni is rendszeresen eljárnak. Az apa vicceivel, riportos játékaival szórakoztatja büszkeségét, kisfiát. A dal kitér minden olyan részletre, amelyet Laci felesége megosztott velem. Több részletet nem árulhatok el a kirándulást és fiát is mérhetetlenül szerető férjről, csupán ezt az 1 versszakot:

“se éjjelem, se nappalom
elvettelek egy őszi napon én
Badacsony, vagy szlovák hegyek
ajándékod nekem Sebestyén”

Már a refrén is nagyon tetszett, és a dal egyszerűen szuper!
Nem túl mulatós, kellően ironikus és humoros,szóval ilyesmire gondoltam!
Nagyon szépen köszönöm!
Még jelzek a csomagról illetve a meglepetés fogadtatásáról…

Juhhéj! Már a köszöntés napján megérkezett a Csodálatos Visszhang :

Szóval megérkezett rendben a lemez, és sikerült eltitkolni a mai napig (már a gyereknek is ezt dúdoltam…).

Végül úgy találtam ki, hogy elkezdünk zenét hallgatni ebéd közben, és néhány zene után következik a meglepetés, kíváncsi voltam hogy mikor esik le neki hogy ez a dal róla szól. A családot persze beavattam hogy tudjunk együtt énekelni.
Így is történt.

Éppen a második fogás közepén kezdődött a DAL, figyeltem a reakcióját, kb. az első versszak végén kezdett rájönni hogy ez mi is igazából, azt kérdezgette “de ezt hogyan? de ezt ki csinálta?”.

Végül énekeltünk együtt, nevettünk. Nagyon tetszett neki, azóta elárulta hogy meg is hatódott, nem gondolta hogy ilyen ajándékot fog kapni.

Szeretném megköszönni még egyszer ezt a felejthetetlen ajándékot, bevallom őszintén hogy először eszembe jutott hogy “vajon mi fog kisülni ebből?!”, de végül nagyon örülök hogy ezt választottam!
Üdv
Ilona

U.I: kiderült, amikor elárultam mindent Lacinak (mármint hogyan bukkantam az ajándékdalra, és ki csinálta), hogy Feri és Reni esküvőjén te voltál a ceremónianester.

Köszönöm szépen a részletes beszámolót a születésnapi köszöntésről. Ezért érdemes dalolni!

Micsoda meglepetés ez nekem, hogy ilyen kicsi ismét a világ! Akkor mi ezek szerint találkoztunk is…

Örülök, hogy megismerhettem ezt a büszke családapává érett műsorszerkesztőt és bevállalós vidám családját!


Vágj bele te is bátran, és készülj Ajándékdallal!

Miért ne okoznál te is ilyen különleges ajándékot?
Nem csak az ünnepelt, hanem az összes jelenlévő élvezni fogja, téged pedig méltatni, milyen ötlettel rukkoltál elő.
Szívesen segítek.

Küldd be a történetet itt! A többi az én dolgom.

üdv, Street Gábor Huba
trubadúr