“Édesapám 60. születésnapján a lelkek táncát jelenti az Ajándékdal”

 

Bori édesapjának keresett, kutatott szívhez szóló ajándék után a közelgő 60. születésnap alkalmából.

“Ilyenkor a legnagyobb feladat: Megtalálni azt, ami igazán az ünnepeltről szól.” – mesélte Bori.

Igaz, hogy hosszú lett ez a beszámoló, de kérlek, ne add fel, mert csodákra lelsz benne!

A beküldött történet alapján egy keringőt képzeltem el, és arra írtam meg az Ajándékdalt.

De ő még nagyobb feladattal bízott meg: azt kérte, hagy ő énekelhesse fel az ajándékdalt, merthogy élőben nem volna rá képes úgyse, de ha az ő hangjával játszanák le a születésnapon, akkor még nagyobb ajándék lenne belőle. Így történt, hogy számára külön gyakorló zenei alapot és gyakorló éneket készítettem, majd felvettem az énekhangját, és rákevertem a zenémre.

Mindez ősszel történt, és a születésnap februárban (Bálint napon) váratott magára. Igazán izgalmas hónapok jöttek, mire a dal kiteljesedhetett.

Nagyon vártuk már.

>>> Szeretnék belehallgatni! <<<

Kattints ide, és küldök Mintadalt!

A várakozás közben még megírta nekem csupaszív Bori a gondolatait a dallal kapcsolatban:

“Édesapám 60 éves lesz. Hatalmas mérföldkő egy ember életében, ha „kerek” születésnapot ünnepel.

Minden nap megismételhetetlen csoda, ám ha nullára végződő szülinapot ül, az valami egészen varázslatos. Számot vetni az addig leélt életről, beleérzékenyülni az előttünk álló vágyott évekbe, mindig misztikussá teszi az ünnepet. Szűkebb családunk tagjai közül csak néhányan élhettek 60 évet. Apám önkéntelenül is félelemmel várta a napot, mikor 56 éves lett, hiszen az ő édesapja ebben a korban hajtotta örök álomra fejét.

 

Jövő februárban együtt örülünk az elmúlt 60 évnek, ami nem volt mindig felhőtlen a számára, sőt!

Többnyire nem volt az, de az övé! Ez tette ma olyan emberré, amilyen. Egy óvatos, de a szépet minden apróságban meglelő Emberré. Hajlamos elgondolkodni azon, mit kellett volna másképp tennie s ilyenkor a bizonytalanság könnycseppjeit látom mindig-huncut szeme sarkában. Minden eszközzel szeretném a tudtára adni, hogy nála szeretőbb, gondoskodóbb, viccesebb és példásabb édesapát nem is kívánhatnék. Életútja rendkívül göröngyös, kanyargós és nehéz volt, de örök jókedvének, nevetésének hangjai mára csodálatos dallammá érettek, melyet mindenkinek hallania kell.

 

Ezért gondoltam arra, hogy élete dalát kapja születésnapjára s ebben csak Te tudtál segíteni.

 

Ahogy fantasztikus érzékkel ráhangolódtál egy számodra teljesen ismeretlen emberre, csodálatos egységként zengi élete dallamát minden általad választott hangszer. S ha olykor bizonytalanul cseng a hangom egyes részeknél, apa életének története bennem él tovább, és biztos vagyok benne, hogy lelkéhez még inkább hozzáfér a muzsika hangja.

 

Mit jelent számomra a dal, amit írtál? Családom szeretetét, azt a szeretetet, ami állandóan jelen van és képes megújulni. Olyan emberek közelségét jelenti, akiket már régen nem ölelhettem magamhoz, a lelkek táncát jelenti, hogy büszkén tekintek édesapámra, hogy hálás vagyok, végtelenül hálás.

 

Megtaláltam kislánykori emlékkönyvemet, melybe elcsépelt strófákat írtunk gyerekként.

„Az élet egy keringő, melyet eltáncolsz a sírig, de boldogságod attól függ, kivel járod végig.”

 

Édesapa csodás partnereket kapott a tánchoz, s biztos vagyok benne, hogy dalodra táncolva Katyi mellett, erre is gondolni fog. Köszönöm!”

Barátsággal: Bori

>>> Bárcsak belehallgathatnék! <<<

Kattints ide, és szívesen küldök 1-2 Mintadalt!

Végre eljött Valentin napja, ami ezúttal nem a szerelmes enyelgésről szólt, hanem József 60. születésnapjáról.

Nem késett a beszámoló, a csodálatos Visszhang:

“Huba, ez valami megismételhetetlen, örök, öröm! Öröm volt Veled együttműködni!

 

Jó előre elterveztem, szervezkedtem. Megírtam, tökéletesítettem a beszédemet.

 

Sok, édesapám szerette emberrel körülvéve, pátosszal telve. A sors úgy hozta, hogy szűkebb körben, családiasan hallgattuk meg.

A legigazibb visszajelzés a nagynéném férjétől érkezett, aki mindig komoly és megközelíthetetlen. A dal végén odajött és homlokon csókolt.

 

Huba felülmúltad minden elképzelésemet az alkotás folyamatáról. Túlzás nélkül mondhatom, hogy tökéletes alázattal és empátiával szerezted a dalt, amely apácskám életútját mutatja be. Nem csupán szövegileg, de hangulatilag is teljesen visszaadtad mindazt, amit édesapa életéről gondoltam. Ezt ő is megerősítette.

 

Kár, hogy már átadtam! Alig várom a következő alkalmat! Illetve azt, hogy én legyek a következő, akinek dalt írhat. 🙂 Köszönök mindent!

>>> Rám milyen hatással lenne? <<<

Kattints ide, és hallgasd meg saját szíveddel!

Büszke vagyok, hogy megismerhettem ezt az erős édesapát, aki elég nehéz helyzetből is talpra állt, és regiment szeretetet tud adni a családjának.


Vágj bele te is bátran, és készülj Ajándékdallal!

Miért ne okoznál te is ilyen különleges ajándékot?
Nem csak az ünnepelt, hanem az összes jelenlévő élvezni fogja, téged pedig méltatni, milyen ötlettel rukkoltál elő.
Szívesen segítek.

Küldd be a történetet itt! A többi az én dolgom.

üdv, Street Gábor Huba
trubadúr